Huidverbetering middels apparatuur wat is het en waar begint het?

Huidverbetering is jouw huid in een betere conditie brengen. Dit kan met gezichtsbehandelingen, fruitzurenpeelingen en producten allemaal afgestemd op jouw huid. De resultaten van diverse behandelingen en producten kunnen aanzienlijk versterkt worden met behulp van apparatuur. Huidverbetering start echter altijd bij een juiste diagnose van jouw huidconditie.

Hierbij een uitleg over de apparatuur welke ik graag toepas tijdens de gezichtsbehandelingen.

SkinViewer Huidanalyse-apparaat

Voor een diepere kijk in de huid
Met de SkinViewer, een uniek huidanalyse-apparaat, ben ik nog beter in staat jou een gedegen advies te geven over eventueel te kiezen gezichtsbehandelingen en gezichtsproducten.

De Skinviewer is speciaal ontworpen voor de Skincare Professional om de huidconditie te meten. Door uitgebreide onderzoeken en aanpassingen is een uniek product ontstaan waardoor een kwalitatief hoogwaardige diagnose van de huidconditie kan worden gemaakt.

Unieke eigenschappen
De SkinViewer werkt volgens het principe van de woodlamp (ultraviolet licht) en is volledig veilig in gebruik. Door het ultraviolet licht wordt de huidconditie zichtbaar die voor het blote oog onzichtbaar is. Om de analyse te kunnen maken, neemt de cliënt plaats aan de ene kant van de SkinViewer en plaatst haar of zijn gezicht achter de lamp. De schoonheidsspecialist kan de diagnose via het kijkvenster maken. Het bijzondere van de SkinViewer is de inwendige spiegel. Dit stelt de cliënt niet alleen in staat actief mee te kijken, maar onthult zo ook de ware conditie van de huid tot in detail.

Grote voordeel voor jou
Je kunt met de SkinViewer gedetailleerd zien waar precies de volgende huideigenschappen zich bevinden:

  • Vochtgehalte – vochttekort van de huid
  • Talggehalte: vette huid, verstoppingen en acne
  • Keratinegehalte: dode huidcellen
  • Melaninegehalte: (over)pigmentatie en zonbeschadiging
  • Voedingstekort, slechte doorbloeding
  • Huiddikte: te dunne of te dikke huid
  • Gezonde huid


Je kunt dus zelf meekijken via een inwendige spiegel en zo constateren wat de ware conditie van jouw huid is. Mede op basis van deze concrete uitkomsten krijg je vervolgens een persoonlijk behandeladvies, zodat we jouw huid (weer) in topconditie kunnen krijgen en behouden.

Desgewenst pas ik de SkinViewer bij de huidanalyse toe zonder kosten in rekening te brengen.
Reserveren vooraf is wel noodzakelijk i.v.m. de extra tijd die hiervoor ingepland moet worden.

Bowie Bloom Iontoforese

Voor een optimaal resultaat bij actieve werkstoffen
Een werkstof in een masker of serum is effectiever als deze diepere huidlagen kan bereiken. Dit is mogelijk door middel van iontoforese. Het is een effectieve en pijnloze manier om werkstoffen diep in het weefsel toe te dienen, ook wel insluizen genoemd. Iontoforese is een gelijkstroom die wel gevoeld kan worden, maar pijnlijk is het absoluut niet. De stroom wordt opgedraaid totdat er een acceptabele gevoelssensatie optreed.

Wat is iontoforese?
Iontoforese is een behandelmethode waarbij door gelijkstroom de natuurlijke barrière van de huid wordt doorbroken om de werkstoffen in een ampul of serum, dieper in de huidlagen (lederhuid) in te sluizen. Door gebruik van iontoforese-apparatuur worden producten (werkstoffen) met negatieve lading via de positieve lading ingesluisd en andersom. Een simpelere voorstelling is het ‘magneet’ principe: twee gelijke polen van een magneet stoten elkaar af. De gebruikte werkstoffen zijn positief of negatief geladen. Met een gelijke pool van het iontoforese apparaat worden de werkstoffen de huid ‘ingestoten’, op een dieper niveau dan met een masker of serum mogelijk is. Het insluizen van werkstoffen in de lederhuid versterkt de werking van maskers en serums aanzienlijk. Naast het insluizen van werkstoffen wordt de huidtemperatuur ongeveer drie graden verhoogd. Deze temperatuursverhoging houdt zo'n twee uur aan. De doorbloeding van de huid is een belangrijke bijkomstigheid omdat hierdoor huidherstel kan plaatsvinden en de weefselstofwisseling zal toenemen. Het is niet aan te raden binnen twee uren na een iontoforesebehandeling te gaan sporten, zonnen, douchen of van een sauna gebruik te maken.

Grote voordeel voor jou
Het effectief en pijnloos insluizen van werkstoffen, via een symmetrische hand-electrode, in de diepere huidlagen (lederhuid) heeft verschillende effecten. Het activeert de celstofwisseling en bevordert de bloedcirculatie. Dit verhoogt het regeneratievermogen van de huid. Een verbetering van het huidbeeld is al na enkele behandelingen duidelijk zichtbaar. Het gebruik van het iontoforese apparaat in combinatie met speciale werkstoffen is een belangrijk middel om de huid op een versnelde manier van o.a. vocht te voorzien! Om effectief resultaat te boeken tijdens een behandeling moet er langzaam te werk gegaan worden. De stroom die voortkomt uit het iontoforese apparatuur moet de tijd krijgen om de werkstof in de huid te duwen. De elektrode beweegt daarom langzaam over de huid van de cliënt. Deze methode komt oorspronkelijk uit de medische sector. Het is een toedieningsvorm voor geneesmiddelen waarmee hoge concentraties van een medicament door de huid getransporteerd worden (transdermaal) door middel van een lichte, haast onvoelbare stroom. Het apparaat heeft een regelbare sterkte, de galvanische stroom wordt niet als stroom ervaren, maar voelt op bepaalde plaatsen van de huid wel licht prikkelend aan.

Contra-indicaties

Deze apparatuur mag in geen geval gebruikt worden door mensen:
- Met een pacemaker
- Met een zgn. ICD (geïmplanteerde hartdefibrillator)
- Tijdens de zwangerschap
- Met metalen implantaten in het gebied van de doorloop van de elektrische stroom
- Met beschadigingen aan de huid (wondjes) van een zodanige vorm dat deze niet met vaseline afgedekt kunnen worden.

Vapozone

Onmisbaar om de huid voor te bereiden
De vapozone (waterdampapparaat) is vrijwel op alle huidtypen toepasbaar. De vapozone is zeer geschikt als voorbehandeling. Door de warme stoom openen de poriën zich waardoor de werkstoffen beter in de huid kunnen dringen. Verwijderen van onzuiverheden zoals milia en comedonen wordt eenvoudiger doordat de huid voor verweekt is. De vapozone van Beautysalon Improve heeft een reservoir voor etherische oliën, dit geeft een extra weldadig gevoel! In de vapozone wordt uitsluitend gewerkt met gedemineraliseerd water vrij van bacteriële en dioxines. Het apparaat wordt op een afstand van circa 40 cm van het gelaat geplaatst.

Desinfectie door middel van geozoniseerde waterdamp.
Met behulp van de ozonfunctie op de vapozone word de huid niet alleen verweekt, maar ook gedesinfecteerd. Dit maakt deze functie zeer geschikt voor de acne-huid.

Wat is ozon?
Ozon is een blauwachtig gas met een prikkelende geur. Ozon is een sterke oxidator. Het is een geactiveerde vorm van zuurstof die bestaat uit drie zuurstof atomen in plaats van twee. Ozon is bekend als een gas dat ontstaat bij smog, daarom heeft het vaak een negatieve associatie bij mensen, het is echter een natuurlijke luchtzuiveraar. Ook in de bergen en op grote hoogten is het ozonniveau hoger, plaatsen die bekend staan om hun zuivere lucht.

Hoe elimineert ozon micro-organismen en virussen?
Ozon is bijzonder effectief tegen micro-organismen waaronder schimmels, gisten, algen, (griep)virussen en bacteriën. De instabiele ozonmoleculen komen in contact met de celwand van de bacterie waardoor er een oxiderende reactie optreedt, de celwand wordt hierdoor geperforeerd en de bacterie kan hierdoor niet overleven. In het geval van virussen wordt de eiwitmantel aangetast wat het onmogelijk maakt voor het virus zich te reproduceren wat het virus effectief uitschakelt.