Laat je huid weer stralen

✔ Oppepper voor de huid
✔ Resultaat bij o.a. acne, ouderdomsvlekken en rimpeltjes

Een van de meest gevraagde behandelingen voor een stralend en fris gelaat. Wil je een oppepper voor de huid, dan is de fruitzurenpeeling een passende behandeling.

Wat is een fruitzurenbehandeling?

Een fruitzurenbehandeling is een sterke peeling die de bovenste laag van de huid verweekt en waarbij de huid gestimuleerd wordt tot nieuwe cel aanmaak. De bovenste huidlaag schilfert de dode huidcellen versnelt af. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels hierdoor extra geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt.

Door het afschilferen van de bovenste huidlaag met dode huidcellen worden poriën niet meer afgesloten waardoor talgkliertjes minder snel zullen verstoppen en minder snel gaan ontsteken. Daarnaast hebben fruitzuren ook een ontstekingsremmende werking waardoor het uitermate geschikt is om verschillende vormen van acne te behandelen. De verhoogde celdeling leidt verder tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een blekend effect heeft. Doordat een fruitzurenpeeling huidcellen verwijdert krijgt de huid een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien. Na de behandeling is er direct zichtbaar resultaat. Dit effect houdt lang aan.

De fruitzurenpeeling is een peeling op basis van fruitzuren (glycolzuur). Glycol is een verzamelnaam voor een reeks organische (fruit)zuren en een huid vernieuwende techniek waarbij de huid gestimuleerd wordt tot nieuwe cel aanmaak. Glycolzuur, dat afkomstig is uit suikerriet, heeft in de geneeskunde de meeste aandacht gekregen omdat het van alle fruitzuren de kleinste molecuul is. Hierdoor kan het beter en efficiënter in de huid dringen en zodoende uiteindelijk meer spectaculaire veranderingen teweeg brengen dan alle andere fruitzuren.

Het is een behandeling om de huid op te frissen en te laten stralen!
De behandeling geeft geweldige resultaten, in het bijzonder bij:

 • Pigment- of ouderdomsvlekjes
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Een droge, verdikte huid
 • Oppervlakkige littekens (door acné)
 • Slecht doorbloede vale huid (rokershuid)
 • Vermoeide huid
 • Acné met mee-eters
 • Vroegtijdige huidveroudering
Een fruitzurenpeeling is een behandeling welke de conditie van je huid meetbaar verbetert.

Losse Fruitzurenbehandeling of Fruitzurenkuur?

Intake:
Voordat we starten met de fruitzuurbehandeling(en) zal er een intakegesprek plaatsvinden. We meten de huidconditie met het SkinViewer huidanalyse-apparaat. Heb je alleen een droge huid met eventueel schilfers dan kan 1 fruitzurenbehandeling als aanvulling bij een gezichtsbehandeling al voldoende zijn. Heb je fijne rimpeltjes en wil je die vervagen of een onzuivere of een acne huid dan zijn er minimaal 6 fruitzuurbehandelingen nodig. Om pigmentvlekken te vervagen kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. We bespreken de mogelijkheden en de opbouw van een kuur aan de hand van jou wensen en huidtype. Tijdens dit gesprek kun je ook al je vragen stellen. Op basis hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt en ontvang je advies over de te gebruiken producten thuis, ter voorbereiding op de fruitzurenkuur.

Behandeling:
De fruitzurenbehandeling zelf bestaat uit het goed reinigen van de huid met vervolgens een diepte reiniging. Dan wordt de fruitzurenpeeling aangebracht en na maximaal 5 minuten er weer afgehaald. Wat je tijdens de behandeling kunt ervaren, is afhankelijk van de sterkte van de peeling. Dit kan oplopen tot een warmte sensatie met een lichte prikkeling of tot een brandend gevoel. Vervolgens wordt de peeling geneutraliseerd en wordt er een kalmerend masker aangebracht. De behandeling eindigt met een herstellende crème.

Houdt er rekening mee dat direct na de behandeling de huid rood gekleurd kan zijn. Dit is normaal en verdwijnt geleidelijk. Na 2 a 3 dagen zal de huid zich zichtbaar gaan vernieuwen, wat zich zal uiten in lichte schilfering van de huid.

Frequentie bij een kuur:
Om een goed en zichtbaar resultaat te behalen zullen er afhankelijk van jouw wensen 6 of 10 fruitzurenbehandelingen nodig zijn met steeds een tussentijd van 7 dagen. Het aantal behandelingen welke nodig zijn, zal afhankelijk zijn van de conditie van je huid en van het gewenste eindresultaat. De sterkte van de fruitzurenpeeling zal in de loop van de kuur worden opgebouwd.

Samenwerking bij een kuur:
De fruitzurenkuur behoeft wel een voorbereiding thuis. Je zult minimaal twee weken van tevoren moeten starten met speciale producten voor thuisgebruik. Dit om de huid aan de fruitzuren te laten wennen en ter voorkoming van een overreactie. Je kunt je voorstellen dat er heel wat gebeurt op jouw huid tijdens een fruitzurenkuur. Het is dan ook erg belangrijk om je huid voor, tijdens en na de kuur thuis goed te verzorgen en vooral te beschermen! De fruitzurenbehandeling wordt uitsluitend toegepast in het voor- en najaar. Gedurende de kuur mag je huid niet bloot gesteld worden aan uv-straling, zoals zon of zonnebank. Het gebruik van een zonnecrème (50 SPF of hoger met UVA en UVB filter) is een must! Dit is om pigmentverschuiving te voorkomen maar ook om je verdunde huid extra te beschermen. Hydrateren is ook erg belangrijk. Het vochtgehalte gaat er iets op achter uit omdat de huid dunner wordt en moeilijker zijn vocht vast kan houden. Voeden doen we ‘s nachts. Dit kan met een hydraterend serum en een nachtcrème afgestemd op jouw huidtype.

Fruitzuren behandeling of kuur uitsluitend mogelijk in de maanden oktober t/m maart.

Bij een kuur dien je een spf 50 te gebruiken en een product voor thuisgebruik ter voorbereiding op de kuur.

Wanneer is een fruitzurenpeeling niet geschikt?

 • Extreem gevoelige huid
 • Eczeem of open wondjes
 • Actieve herpes simplex (koorts lip)
 • Medicatie: inwendig gebruik van Roaccutane
 • Diabetes
 • Huidkanker
 • Na bestraling
 • Zwangerschap/borstvoeding
 • Ichtyosis (Visschubben huid)
 • Psoriasis
 • Historie van hypertrofische of keloïdale littekenvorming
 • Pacemaker
 • Donkere huid