De juiste geur kan veel met iemand doen, zowel geestelijk als lichamelijk. Beautysalon Improve zet etherische oliën in bij de gezichtsbehandelingen ter ondersteuning van het ontspannen en ter versterking van de wellnes beleving.

Iedere gezichtsbehandeling start met een zogenaamde geurenreis. Hierbij kijken we welke geur jou op dat moment het meeste aanspreekt. De keuze die je maakt is afhankelijk van je gevoel op dat moment en wordt gestuurd door je innerlijke behoefte. Hierdoor kan het zijn dat je een volgende keer juist een hele andere geur kiest. Op deze manier wordt de behandeling altijd precies afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt!

Jouw gekozen geur wordt tijdens de gezichtsbehandeling door de vapazone als een mist verspreid in de behandelruimte. Daarnaast pas ik tijdens de behandeling etherische oliën toe op de huid middels warme kompressen op het gelaat en decolleté.


Dit doen etherische oliën voor je gezondheid

Sommige geuren werken antibacterieel
“Etherische oliën die rustgevend werken, verlagen je hartslag en laten je bloeddruk dalen. Die lichamelijke rust heeft zijn uitwerking op je geestelijk welbevinden, en andersom. Er zijn echter ook geuren, etherische oliën, die vooral lichamelijk ingrijpen vanwege antibiotische eigenschappen of doordat ze schimmels doden.

Etherische oliën zijn echt anders
“Als je etherische oliën op moleculair niveau bekijkt, dan is het bijzonder dat als je iets heel, heel kleins aan de structuur verandert, de geur radicaal wijzigt of zelfs verdwijnt. Wat ook opvalt, is dat de moleculen in etherische oliën ontzettend klein zijn. Die geringe omvang in combinatie met hun vorm maakt dat ze door je huid kunnen dringen en via de longen het lichaam binnenkomen.

Geur haalt de scherpe randjes van een depressie
“Depressie gaat vaak samen met verlies van geur. Dat komt waarschijnlijk doordat het depressie- en het geurcentrum in je hersenen nauw verbonden zijn. Het lijkt erop dat als je het geurcentrum actief stimuleert door te ruiken, je in staat bent de scherpe randjes van de depressies eraf te krijgen. Mensen met depressie maken vaak weinig contact en komen nauwelijks uit bed. Geur kan je brein een beetje wakker schudden en is een manier om toch weer contact te maken met de wereld om je heen, al is het maar door te ruiken. Bepaalde geuren kunnen bovendien activeren of je stemming wat verbeteren.

Wil je thuis gebruik gaan maken van etherische oliën ter ontspanning of ter ondersteuning bij bepaalde klachten dan is dit mogelijk. Een ruim assortiment etherische oliën zijn verkrijgbaar in de salon of de webshop.